Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Húsfelfújt hozzávalók:
30 dkg főtt vagy sült hús 3 evőkanál olaj
vagy 6 dkg zsír esetleg vaj 4 dkg liszt 3 dl tej 3 egész tojás só bors
Húsfelfújt elkészítése:
A húst 3 dkg zsírral vagy vajjal kétszer ledaráljuk. A zsiradék
feléből, 4 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártást készítünk .
Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a darált húst,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül elvegyítjük a tojások kemény
habjával. Kikent, formába öntjük és vízgőzön lassú forrás
mellett 40 percig főzzük. Kiborítva paradicsom-, gomba- vagy
citrommártást öntünk kőréje, vagy külön csészébe tálaljuk a mártást.
Ezt a felfújtat készíthetjük úgy is, hogy szaporítjuk 40 dkg
főtt kelkáposztával és három tojás helyett néggyel dolgozzuk el
a felfújtat.
Fő ételként tálaljuk.·
Megjegyzés: Maradék főtt vagy sült hús felhasználására igen alkalmas.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés