Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Töltött padlizsán II hozzávalók:
2 közepes nagyságú padlizsán; kevés citromlé 1
evőkanál olaj 1 kis fej reszelt vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt füstölt tarja 2 tojás 4 hajszálvékony szelet ementáli vagy eidámi sajt só törött bors
Töltött padlizsán II elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a vágást citromlével
bekenjük a padlizsánokat újból összeillesztve, a sütőben
20 percig sütjük. Ezután a padlizsánokat újból felekre szedjük és belsejüket éles kanállal kikaparjuk, majd kockára vágjuk.
Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tört
fokhagymát, a kockára vágott padlizsánbelet, a vékony metéltre
vágott sonkát, majd a tűzről levéve, a nyers, elhabart tojásokat.
Ezzel a töltelékkel töltjük a kivájt padlizsánt, mindegyikre egy
szelet sajtot borítunk, és a sütőben újból 20 percig sütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés