Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Paprikás-brindzás hozzávalók:
20 dkg finomliszt 30 dkg rétesliszt 2 dkg élesztő l dl tej kis cukor 20 dkg vaj 20 dkg brindza 2 pupozott tk. pirospaprika 3-4 csipetnyi só 2 dl langyos víz
Paprikás-brindzás elkészítése:
A lisztet összekeverjük, belemorzsoljuk a sajtot és a vajat. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, azt is hozzáadjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd jól összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát kapunk. Egy órát kelesztjük, majd újból összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Addig sütjük amig az alja és a teteje halványan meg nem szinesedik.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés