Vízbe teszünk sót cukrot. Ebbe forraljuk fel a vajat. Ezután folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Összeforraljuk. A tojásokat egymás után adagoljuk hozzá és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük és babapiskóta formákat nyomunk a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük. Elsőnek kb.220 fokon 8-10 percig majd 200 fokon kb. még 5 percig.Hagyjuk hűlni. Megolvasztjuk a csokit. Amikor a tészta hideg, kettévágjuk.
Tetejére vékony csokoládécsíkokat kell húzni.
A krémhez a tojások sárgáját a tej egy harmadával és a pudinggal kikeverjük.
A maradék tejet feltesszük forrni a cukor felével és a vaníliás cukorral
A tojásfehérjéhez cukrot adunk és kemény habbá verjük. Amikor a tej felforrt hozzáöntjük a pudingport. Addig főzzük még sűrű nem lesz. Amikor ez megvan a tojásfehérjéből vert kemény habot adjuk hozzá. ( Óvatosan ).Nyomózsákba szedjük, majd a krémet a tészta alsó felére nyomjuk. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport és felverjük.
A krémre nyomjuk, végül a csokival bevont tésztával befedjük.
Megjegyzés: Ebből kb. 15 darab lesz...
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés