Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Medvehagyma krémleves hozzávalók:
12 dkg medvehagyma 1 l zöldség alaplé
30 g olaj
1.5 ek liszt só bors szerecsendió 100 g tejszín frissen őrölt bors
20 g vaj
Medvehagyma krémleves elkészítése:
A medvehagymát mosás után nagyobb darabokra felvágjuk. Egy kis levessel finomra pürésítjük.
A lisztet olajban addig pirítjuk amíg aranysárga lesz. Medvehagymapürével felöntjük és a maradék levessel. Nagyjából 10 percig így főzzük.
Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.Tejszínnel felfőzzük.
Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés