További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Borkrém rolád Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) * Még több:Közepesen nehéz receptek

Borkrém rolád


Borkrém rolád
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Borkrém rolád hozzávalók:

A piskótához: 5 db tojás
8 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
9.2 dkg finomliszt szitálva
+ 5dkg kristálycukor
dió

Krém hozzávalói: 3.5 dl fehérbor
6 dkg vaníliás pudingpor
8 dkg kristálycukor
és 1 csomag vaníliás cukor 0.5 liter tejszín

Grillázs hozzávalói: 20 dkg kristálycukor
20 dkg durvára darált dió

Borkrém rolád elkészítése:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kristálycukorral és durvára őrölt dióval megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kisült konyharuhára borítjuk és még melegen feltekerjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni. Míg hűl a piskótánk addig elkészítjük a krémet. A fehérborból és a pudingból, cukorból fehérborpudingot készítünk, vagyis a tej helyett a bort rakjuk bele. Ha megvan kihűtjük, de nem kell teljesen hidegre. Közben felverjük a tejszínt és ha kellően lehűlt a pudingunk összekeverjük a kettőt. Ha ez is megvan jöhet a grillázs készítése. A kristálycukrot felrakjuk olvadni, olyannak kell lennie mint a doboscukor, ha felolvadt csomómentesen, belekeverjük még a tűzön a diót. Majd egy olajozott felületre kiszedjük és olajozott nyújtófával kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk. Ha kihűlt összetörjük, ez lesz a piskóta külseje.
Összeállítása: A piskótát betöltjük a háromnegyed borkrémmel, majd feltekerjük és a külsejét a maradék krémmel bekenjük. Ha ez megvan akkor egy fél órára hűtőbe tesszük dermedni, majd ha letelt az idő beleforgatjuk a grillázsba.

A Borkrém rolád receptet küldte:juditt92! Köszönjük szépen!

A receptet ennyiszer mentették el:2 !



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Borkrém rolád ):0 db

Recept videók

Húsvèti nyuszi hozta aszpikos franciasaláta, gombás töltött hússal...:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Borkrém rolád recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Borkrém rolád recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu