A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kristálycukorral és durvára őrölt dióval megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kisült konyharuhára borítjuk és még melegen feltekerjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.
Míg hűl a piskótánk addig elkészítjük a krémet. A fehérborból és a pudingból, cukorból fehérborpudingot készítünk, vagyis a tej helyett a bort rakjuk bele. Ha megvan kihűtjük, de nem kell teljesen hidegre. Közben felverjük a tejszínt és ha kellően lehűlt a pudingunk összekeverjük a kettőt. Ha ez is megvan jöhet a grillázs készítése. A kristálycukrot felrakjuk olvadni, olyannak kell lennie mint a doboscukor, ha felolvadt csomómentesen, belekeverjük még a tűzön a diót. Majd egy olajozott felületre kiszedjük és olajozott nyújtófával kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk. Ha kihűlt összetörjük, ez lesz a piskóta külseje.
Összeállítása: A piskótát betöltjük a háromnegyed borkrémmel, majd feltekerjük és a külsejét a maradék krémmel bekenjük. Ha ez megvan akkor egy fél órára hűtőbe tesszük dermedni, majd ha letelt az idő beleforgatjuk a grillázsba.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés