Az élesztőt 1 evőkanál cukorral,1 dl tejjel felfuttatjuk.A lisztet egy mély tálba rakjuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük az élesztőt.Hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat a sót a maradék langyos tejet és jól kidolgozzuk.Langyos helyen 1 órát pihentetjük.Lisztezett deszkára kiborítjuk,4 egyenlő részre osztjuk.Kisodorjuk és megszórjuk a fahéjas cukorral és mazsolával, majd feltekerjük.A tepsit kibéleljük sütőpapírral és mind a négy rudat ráhelyezzük.További 1/2 órát pihentetjük,majd megkenjük tojással.Közepes tűznél világos barnára sütjük.
Megjegyzés: Ha marad a fahéjas cukorból, a tetejét megszórjuk,akkor a kürtös kalácshoz hasonló íze lesz.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés