Krém:1200 ml tejszín (Állati)
600 gramm cukor 30 dkg fehér csokoládé
Karamelltorta elkészítése:
Piskóta:A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra.
A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra verjük fel. A fehérjéhez cukrot adagolunk és nem túl kemény habot készítünk.
A felvert tojásokat gyengéden összeforgatjuk. Apródonként adagoljuk hozzá a lisztet.Sütőkarikába szedjük. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon kb. háromnegyed óráig sütjük.
Krém:A tejszínt felforraljuk.
Egy nagyobb edényben folyamatos kevergetés mellett a cukrot felolvasztjuk. A cukor folyékonnyá válik akkor több részletben öntjük hozzá a tejszínt. Simára keverjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokoládét. Ezzel együtt is simára keverjük el.
Ezután egy éjszakán keresztül hagyjuk a hűtőben pihenni.( elvileg be fog sűrűsödni ).
Másnap habosítsuk ki.Először csak lassan kevergetjük, majd egy kicsit gyorsabban, de csak egy rövid ideig. ( ha sokáig keverjük ikrásodik )
A cukor hozzáadásával növelhetjük a karamell intenzitását.
A piskótát háromfelé vágjuk és a kikevert karamellkrémmel betöltjük.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés