A Krém:4 dl joghurt 4 dl habtejszín 8 dkg porcukor 2 ek. zselatin 1 darab citrom héja 25 dkg málna
A Dísz:2 marék málna 5 dkg csokiforgács
Tejszínesen málnás joghurttorta elkészítése:
A piskóta:kemény habbá verjük fel a tojásfehérjét, a tojássárgáját pedig cukorral kihabosítjuk.Hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket. Végül óvatosan összeforgatjuk a tojáshabot. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Utána hagyjuk hagy hűljön ki. A joghurtba tesszük a kristálycukrot, a citromhéját és a zselatint. Összemelegítjük. arra vigyázni kell, hogy ne forrjon. A lényeg, hogy a zselatin felolvadjon.
Felverjük a tejszínt. Ezt belekeverjük a langyos joghurtba. Ebbe forraljuk a gyümölcsöt. Összeturmixoljuk mert így lesz a rózsaszín a torta.
Pár órára betesszük a hűtőbe pihenni...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés