A Töltelék20 dkg darált mák 20 dkg finomliszt 20 dkg porcukor fél cs. sütőpor 8 dkg puha sütőmargarin 1 darab tojás fél citrom lereszelt héja és a leve 1 pici só 1 cs. van. cukor 2.5 dl tej
sárgabarack lekvár
Mákos pite elkészítése:
A finomliszthez adjuk hozzá a sütőmargarint.Összegyúrjuk. Ehhez mehet majd hozzá a többi tészta hozzávalója is.Tovább gyúrjuk. Akkor jó amikor puha a tészta. Ezután a hűtőbe tesszük pihenni.
A cukrot, a vajat és a tojást habosra verjük fel.Mehet hozzá a fél citrom lereszelt héja, és a leve, pici só és a vanília. A sütőport a liszthez hozzáadjuk. A tojásos masszához adjuk hozzá a apránként a lisztet, a mákot, és a tejet. Egy mákos masszát kapunk a végén. Sütés előtt a tepsit kivajazzuk. 2 darab gombócot csinálunk belőle. Kinyújtjuk. Lekvárral megkenjük. Erre mehet rá a mákos massza. Kinyújtjuk a második gombócot is. Villával megszurkáljuk és a tojásfehérjével megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 180 fokos sütőben megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés