Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csokis palacsinta torta hozzávalók:
6 evőkanál ( kb.100 g) vaj 3 csésze (675 ml) tej
6 tojás 1 ½ csésze (210 gramm) liszt ⅔ csésze (80 gramm) kakaópor 7 evőkanál (105 g) cukor 4 csésze (1 liter) tejszínhab
A ganache összetevők( Párizsi krém ):
1 pohár (225 ml) tejszín 4 evőkanál (200 g) cukor 170 gramm csokoládé 1 evőkanál (15 gramm) vaj
A tetejére ¼ csésze (40 gramm) porcukor
Csokis palacsinta torta elkészítése:
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Egy másik serpenyőben a 3 csésze tejet is megmelegítjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a lisztet, kakaóport, és a cukrot. Belekeverjük a tojásokat. Majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan belekeverjük a vajat és a tejet. Egy tapadásmentes edényben süssünk palacsintákat belőle. A palacsinták között tejszínhabot teszünk ízlés szerint. Egy tányért teszünk a palacsinta "torony" tetejére és körbevágjuk, hogy egy síkban legyen az oldala mindenhol. Egy serpenyőben melegítünk tejszínt. Ezt követően mehet bele a cukor és összeforraljuk. Ezt az egészet ráöntjük a csokoládéra. Kézi habverővel összekeverjük. Ezt az egészet ráöntjük és az oldalát is bekenjük a csokis masszával. Porcukorral megszórjuk a tetejét...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés