Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojássárgát öntsük a csokoládéba, majd adjuk hozzá a cukrot, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a zsíros tejszínt és a vaníliát, és tegye félre.A tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. A habverővel óvatosan forgatjuk bele a habot. Kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben sütjük kb. 180 fokon és kb. 40 percig.
Melegítsük fel a 3/4 csésze zsíros krémet, öntsük bele az 50 dkg apróra vágott csokoládét, és jól keverjük mindaddig, amíg teljesen meg nem olvad. Adjuk hozzá a mézet, és hagyjuk kihűlni.
A megsült sütire öntsük a csokoládékrémet. Díszítjük és tálaljuk...
Megjegyzés: Az eredeti Krémes csokoládé torta receptje és képe :tastemade
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés