Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mázas francia pirítós, fahéjas tekercs hozzávalók:
12-13 szelet fehér kenyér 3/4 csésze puha vaj 3/4 csésze barna cukor fahéj 3 tojás 1 csésze tejszínkrém 1/4 csésze tej 2 evőkanál cukor 1 1/2 teáskanál vanília 1 csésze porcukor 2 evőkanál olvasztott vaj 1 evőkanálnyi tej
Mázas francia pirítós, fahéjas tekercs elkészítése:
A kenyér héját levágjuk. A négy szeletet csak enyhén átfedve helyezzük el egymás mellett, és nyomjuk meg az ujjunkkal, hogy együtt a összeálljanak. Olyan mintha most négy szeletből egy nagy szeltet kapnánk. 3 sornak kell így elkészülnie. Vajjal megkenjük mindet. Barna cukor és fahéj keverékkel megszórjuk őket. 8 csíkot vágunk. Egyet felrollizunk, az első rollira a másikat és így tovább, míg nem kapunk egy nagy rollit. Egy kivajazott kerek formába tesszük.
Egy tálban tojásokat, krémet, tejet, cukrot és vaníliát elkeverjük.Ráöntjük a tekercsünkre. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Egy másik tálban keverjük össze a porcukrot, a tejet, az olvasztott vajat és 1/2 teáskanál vaníliát.
Az aranybarnára sült tekercsre ráöntjük...
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Mázas francia pirítós, fahéjas tekercshez:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés