Egy nagy tálban keverjük össze habverővel a következőket: cukor, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor és a só.Utána mehet bele a tojás, az író, az olaj és a vanília.Keverjük össze, amíg össze nem áll. Hozzáöntjük a fél csésze kávét és óvatosan összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 160 fokon kb. 25-30 percig sütjük. A sütés közben a fagyit elkészíthetjük. Egy tálba öntjük a zsíros tejszínt, a vanília kivonatot. Robotgéppel összekeverjük. ( kemény habbá verjük ).Hozzáadjuk a sűrített tejet és összekeverjük vele.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és egy fakanál végével lyukakat teszünk a süteménybe. Ráöntjük a fagyit és elsimítjuk rajta. Hűtőbe rakjuk pihenni kb. 3 órán keresztül. A hűtőből kivéve tejszínhabbal befedjük .Utána habzsákból kis virágokat "nyomunk" rá és karamellával megöntözzük. Mehet ezután rá a csokoládéforgács.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés