Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Fagylalt szendvics hozzávalók:
400g apróra vágott eper víz 75 g cukor 1 tk citromlevet
500ml krém 1 édesített sűrített tej 1 evőkanál vanília aroma 7 tojásfehérje 320 g fehér 1 1/2 ts fehérbor-ecetet 1 1/2 ts kukoricaliszt
Fagylalt szendvics elkészítése:
Egy serpenyőben melegítsük meg a vizet, az epret és a cukrot. Forraljuk fel. Utána vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vanília aromát és a citromlevet. Hűtsük le.A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Mehet hozzá a sűrített tej. Ezzel összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ezt a habos masszát. Az epres részt a tetejére téve "egy kicsit kenjük bele". Egy éjszakán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Mehet hozzá a cukor folyamatos kevergetés mellett adagolva. Mehet bele a kukoricaliszt és a fehérbor ecet. Összedolgozzuk. Előmelegíttet sütőben kb. 110 fokon kb. 2 órán keresztül sütjük ez a tojásos masszát. ( két külön lapot kell sütni )A két sült lap közzé rakjuk a hűtős alapot. Fogyasztásik a fagyasztóba rakjuk.
Megjegyzés: A Fagylalt szendvics receptje a hozzá tartozó kép:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés