Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Gyors csirkemell hozzávalók:
4 bőr nélküli kicsontozott csirkemell cayenne bors ízlés szerint só őrölt fekete bors ízlés szerint liszt 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve ½ csésze fehérbor ¼ csésze friss citromlé
¼ csésze víz 3 evőkanál hideg sótlan vaj 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Gyors csirkemell elkészítése:
A csirkemellet kikloffoljuk.
A csirkemell mindkét oldalát ízesítsük cayenne-nel, sóval és fekete borssal; enyhén lisztbe forgatjuk, és a felesleget lerázzuk.
Egy serpenyőben közepes-magas lángon hevítsünk olívaolajat. Helyezzük a csirkét a serpenyőbe, mérsékeljük a hőt közepesre, és oldalanként kb. 5 percig pirítsuk és főzzük; tányérra szedjük.
Főzzük a kapribogyót az olajban, enyhén összetörve, amíg fel nem melegszik, körülbelül 30 másodpercig.
Öntsünk fehérbort a serpenyőbe, és forraljuk fel, miközben fakanállal kaparjuk le a megbarnult ételdarabkákat a serpenyő aljáról. Főzzük, amíg felére megy össze, körülbelül 2 percig.
Keverjük hozzá a citromlevet, a vizet és a vajat a borkeverékhez; főzzük és folyamatosan keverjük, hogy sűrű mártást kapjunk, körülbelül 2 percig. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és keverjük el a petrezselymet a szószban.
Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és főzzük, amíg át nem melegszik, 1-2 percig. A tetejére kanalazott szósszal tálaljuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés