Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Burgonyás, sajtos, hagymás gombócok hozzávalók:
1 kg krumplipüré 100 g olvasztott vaj 8 szelet szalonna kockára vágva és sütve 1 teáskanál só 1 teáskanál paprika sok apróra vágott petrezselyem 3 nagy hagyma
200 g cheddar sajt 100 g liszt 4 felvert tojás kis tejjel 100g zsemlemorzsa 1 liter olaj - sütésre
Burgonyás, sajtos, hagymás gombócok elkészítése:
Egy tálban összekeverjük egy fakanállal a következőket: krumplipüré, olvasztott vaj, sült szalonna, só, bors, petrezselyem. A hagymát gyűrűire szétszedjük, és megtöltjük a krumplipürés masszával félig. Erre mehet rá egy kockányi sajt, és befedjük egy kis krumplipürével a tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és hagyjuk pihenni kb. egy órát a hűtőben. Ezután megforgatjuk a lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába. Utána megint tojás és zsemlemorzsa. Forró olajban aranybarnára sütjük.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés