Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás krémtorta hozzávalók:
20 dkg babapiskóta 1 kg alma 2 db vaníliás pudingpor 4 1/2 dl víz cukor fahéj citromlé 2 dl tejszín.
Almás krémtorta elkészítése:
Egy csatos tortaformát kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 dl vízzel elkeverjük és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük, ízlés szerint cukorral édesítjük, majd őrölt fahéjat és egy kis citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük, és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta következik, majd ráöntjük az almás krém másik felét, elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni. Egy éjszaka, ha van idő rá maradjon a hűtőbe. A tejszínt kemény habbá felverjük és habzsák segítségével kidíszítjük a tortát, fahéjjal, vagy csokireszelékkel megszórjuk. Ismét hűtőbe tesszük.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés