Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Édes tészta hozzávalók:
1 evőkanál instant élesztő 1 csésze nagyon meleg zsíros tej 1/3 csésze cukor 1/2 csésze vaj - majdnem olvadt 1 teáskanál só 2 nagy tojás (szobahőmérsékletű) 4 csésze liszt
Édes tészta elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze az élesztőt és a tejet, amíg fel nem oldódik. Utána hozzáadhatjuk a cukrot, a vajat, a sót és a tojást.Összekeverjük. Add hozzá a lisztet, egy csészével egyszerre, addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. A tészta ragadós lesz.
Tegyük ki a tésztát egy lisztes felületre, és 5-6 percig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, fagyasztani vagy hűteni kell. Ha nem, akkor folytatjuk gyúrt tésztát zsíros tálban. Fedjük le és hagyjuk pihenni 1 órán át, vagy amíg megduplázódik a mérete. A pihentetéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen meleg a szoba. Az ideális kelesztési hőmérséklet 20-25 fok...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés