Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tejszínes csirkemell tárkonyosan hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma 450 g csirkemell filé só bors 1 evőkanál finomliszt 1 ek napraforgó olaj
1 ek vaj 100 ml szárnyas alaplé( húsleveslé ) 300 ml főzőtejszín 100 g mirelit zöldborsó fél tasak morzsolt tárkony
Tejszínes csirkemell tárkonyosan elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk fel.A húst előkészítjük( mossuk, megszárítjuk ) Utána kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a liszttel.
Az olajat ½ evőkanál vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszerezett csirkemellet, és kb. 5 percig sütjük. Félretesszük.
A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, a hagymát megdinszteljük benne. Felöntjük a húslevessel és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felforraljuk, takarékon kb. 5 percig.
A húst beletesszük ebbe a mártásba, és kb. 2-3 percig főzzük. Adunk hozzá még sót és borsot...Rizzsel tálaljuk...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés