Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kekszes nutellás krémes( sütés nélküli ) hozzávalók:
300 g-os ( saiwa típusú olasz de lehet sima HT keksz is ) keksz hideg tejet
töltéshez: 250 g tejszínhab a süteményhez
200 g puding
a tetejére: 50 g keserű kakaó 80 g vaj
50 g porcukor nutella ízlés szerint
Kekszes nutellás krémes( sütés nélküli ) elkészítése:
Verjük fel a tejszínhabot. A pudingot főzzük meg a csomagoláson előírásnak megfelelően. Hagyjuk kihűlni, mert hidegen használjuk fel.
Vegyük a pudingot, és adjuk hozzá a krémet, először egy kanál, majd gyorsan keverjük össze a krém többi részével, és óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a puding és tejszín el nem keveredik.
Vegyük elő egy 20*20 tepsit. A kekszeket kicsit belemártjuk a tejbe. Befedjük a tepsi alját. Mehet rá a pudingos hab, és erre mehet rá egy sor tejbe mártogatott keksz, erre megy rá egy sor pudingos hab.Erre pedig megint egy sor tejbe mártott keksz.
Egy tálba rakjuk: a porcukrot a kakaóport és óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vajat.Addig keverjük amíg folyékony krémet nem kapunk.Ezt öntjük, simítjuk a sütemény tetejére.Berakjuk a hűtőbe pihenni.:)( kb. 3 órát )
Utána a nutellát mikróban felmelegítjük és elkenjük a ismét a tetején....
Megjegyzés: Az eredeti Kekszes nutellás krémes receptje és képe: giallozafferano
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés