Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Sütés nélküli csokoládés puding torta hozzávalók:
1 ½ csésze mogyorós csokoládé (435 g)
24 graham keksz 2 csomag instant csokoládé puding 4 csésze tej (945 ml) krémsajt (225 g) ½ csésze cukor (100 g)
1 teáskanál vanília ½ csésze olvasztott csokoládé (85 g)
2 bögre csokoládémáz (230 g) málna díszítéshez
graham keksz morzsalék csokoládé lereszelve díszítéshez
Sütés nélküli csokoládés puding torta elkészítése:
Egy sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Öntsük bele az olvasztott mogyorós csokit. Kenjük szét a tepsibe és rakjuk a graham keksszel. Fagyasszuk kb. 31 percig. A kekszek mentén szeleteljük fel. Fordítsuk fel, hogy a sütőpapír legyen felül. Ezt húzzuk le róla. Így tegyük vissza a hűtőbe.
Egy nagy tálban össze kell keverni az instant pudingot és a tejet, egy habverővel, amíg teljesen sima nem lesz. Hagyja állni legalább öt percig.
Egy közepes tálban össze kell keverni a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, és addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz.Öntsük bele az olvasztott csokoládét, és teljesen el kell keveredni a krémsajtos masszával. Adjuk hozzá a krémsajtos keveréket a puding keverékhez, és addig keverje, amíg teljesen össze nem keveredik.
Öntsük hozzá a pudingkeverék háromnegyedét egy csatos tortaformához.
A hűtőből kivéve a csokis-kekszest a széléről körkörösen a tortaforma közepe felé haladva állítsuk fel a kekszeket( gyűrűt alkosson a keksz a csokimasszában ). A maradék pudingos keveréket öntsük a tetejére. Tegyük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára pihenni.
Utána a hűtőből kivéve 2 bögre csokit öntsünk, és simítsunk el szépen rajta. Díszítsük málnával, zúzott graham keksszel és csokoládé forgáccsal.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Sütés nélküli csokoládés puding tortához:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés