Keverjük össze a zúzott kekszeket és a vajat addig, amíg nem lesz nedves homokszerű textúra. Tegyük be a masszát kerek tortaformába. Hagyjuk pihenni kb. 30 percig.
Közben a leturmixoljuk az epret. Adjunk hozzá cukrot és zselatint, és főzzük. Vagyük le a tűzről és hagyjuk teljesen lehűlni.
A tejszínt porcukorral verjük, amíg kemény hab nem lesz. Adjunk hozzá 1 1/2 csésze eperpürét és forgassuk át.
Öntsük a tortaformában lévő kekszre, és simítsuk meg a tetejét. Hűtsük egy éjszakán keresztül.
Olvad csokiba mártogassuk az egészben hagyott epreket. ( torta dísze lesz )
Melegítse a krémet és a kukoricaszirupot( mikróban 2 perc ). Öntsük át csokoládéra, és hagyjuk hűlni 1 percig. Keverjük össze, addig, amíg minden csokoládé megolvadt. Hagyjuk lehűlni a testhőmérsékletűre.
Távolítsa el a tortát a tortaformából, és csokoládét öntsük a torta közepébe, és hagyjuk, hogy lecsorogjon az oldalán.hagyjuk hűlni kb. 30 percig.
Tálaláskor kis tejszínhab karikákat csinálunk tortára, ennek közepére rakjuk a már csokival bevont epreket...
Megjegyzés: A recept kb. 8-10 személyre szól...
Az eredeti recept és kép a Csokoládéval borított eper mousse tortához:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés