További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Őszbarackos krémsajt torta Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) - További őszibarack receptek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Őszbarackos krémsajt torta


Őszbarackos krémsajt torta
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Őszbarackos krémsajt torta hozzávalók:

285 g vajas keksz
6 evőkanál zott vaj osztva
2 érett sárga őszibarack
4 csomag zselatin osztva
1 csésze hideg víz ( 240 ml ) osztva
krémsajt ( 900 g )
1 ¼ csésze cukor ( 250 g )
plusz 2/3 csésze (135 G)
felosztva
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál citrom
½ csésze zsíros tejszín ( 120 ml )
2 csepp narancs ételfesték ; opcionális
⅔ csésze forró víz ( 160 ml )
1 csésze prosecco ( 240 ml fehérbor)

Őszbarackos krémsajt torta elkészítése:

Kenjük meg és vonjuk be egy 20 cm kör alakú, rugós formájú serpenyő oldalát sütőpapírral. Daráljuk le a kekszet. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze. Helyezzük a kekszmorzsa keveréket a rugóformás serpenyőbe. Spatula segítségével nyomjuk le a sütimorzsákat, hogy egyenletes alap legyen. Fagyasztjuk 10 percig.Turmixoljuk le a barackot és keverjük simára. Szűrjük át egy finom szemű szitán. Keverjük ki ½ csésze (120 ml) hideg vizet és 2 csomag zselatint. Hagyjuk, hogy a zselatin 5 percig álljon, amíg a víz nagy rése felszívódik. Mikrohullámú sütőben 20–30 másodpercig megmikrózzuk, vagy amíg a zselatin megolvad.Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, vaníliát, citromlét. Adjuk hozzá a tejszínt és az olvasztott zselatint, majd keverjük még 2-3 percig, amíg jól össze nem keverjük. A sajttorta keverék felét terítsük át a hűtött süteménykéregre. Fagyasztjuk ismét 10 percig. Keverjünk hozzá 1 csésze (255 g) őszibarackpürét és narancs ételfestéket, ha szükséges, a fennmaradó sajttorta keverékhez. Óvatosan öntsük a keveréket az első sajttorta rétegre. Egyenletesen eloszlatva, és további 10 percig tegyük vissza a hűtőbe. Egy kis tálban keverjük össze a maradék ½ csésze (120 ml) hideg vizet a fennmaradó 2 csomag zselatint. Hagyjuk, hogy a zselatin 5 percig álljon, amíg a víz nagy része felszívódik. Mikrózzuk meg 20–30 másodpercig, vagy amíg a zselatin megolvad. Összekeverjük a zselatin keveréket, a forró vizet és a fennmaradó ⅔ csésze (135 g) cukrot, és kézi habverővel összedolgozzuk. Lassan öntsük a prosecco-ba és keverjük össze. Hagyjuk 5 percig hűlni, hogy kissé lehűljön. Félretesz, mellőzzük. Kívülről és befelé haladva rendezzük a szeletelt őszibarackot kör alakban úgy, hogy az ívelt oldalak kifelé nézzenek. Kezdjük a nagyobb szeletekkel, kissé átfedéssel, és folytassuk, amíg az egész felület meg nem töltődik. A fehérboros zselatin felét az őszibarackra tesszük. Óvatosan tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk állni 30 percig. Utána öntsük a maradék prosecco-zselatint az őszibarackra az edény pereméig. Hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül, vagy egy éjszakán át.

Megjegyzés:
Az eredeti kép és recept a Őszbarackos krémsajt tortához: tasty



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Őszbarackos krémsajt torta ):0 db

Recept videók

Banánturmix kèszül:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Őszbarackos krémsajt torta recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Őszbarackos krémsajt torta recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu