Kenjük meg és vonjuk be egy 20 cm kör alakú, rugós formájú serpenyő oldalát sütőpapírral. Daráljuk le a
kekszet. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze. Helyezzük a
kekszmorzsa keveréket a rugóformás serpenyőbe. Spatula segítségével nyomjuk le a sütimorzsákat, hogy egyenletes alap legyen. Fagyasztjuk 10 percig.Turmixoljuk le a
barackot és keverjük simára. Szűrjük át egy finom szemű szitán.
Keverjük ki ½ csésze (120 ml) hideg vizet és 2 csomag
zselatint. Hagyjuk, hogy a zselatin 5 percig álljon, amíg a víz nagy rése felszívódik. Mikrohullámú sütőben 20–30 másodpercig megmikrózzuk, vagy amíg a zselatin megolvad.Egy tálban összekeverjük a
krémsajtot,
vaníliát, citromlét.
Adjuk hozzá a
tejszínt és az
olvasztott zselatint, majd keverjük még 2-3 percig, amíg jól össze nem keverjük. A
sajttorta keverék felét terítsük át a hűtött süteménykéregre. Fagyasztjuk ismét 10 percig.
Keverjünk hozzá 1 csésze (255 g)
őszibarackpürét és
narancs ételfestéket, ha szükséges, a fennmaradó sajttorta keverékhez. Óvatosan öntsük a keveréket az első sajttorta rétegre. Egyenletesen eloszlatva, és további 10 percig tegyük vissza a hűtőbe.
Egy kis tálban keverjük össze a maradék ½ csésze (120 ml) hideg vizet a fennmaradó 2 csomag zselatint. Hagyjuk, hogy a zselatin 5 percig álljon, amíg a víz nagy része felszívódik. Mikrózzuk meg 20–30 másodpercig, vagy amíg a zselatin megolvad.
Összekeverjük a zselatin keveréket, a forró vizet és a fennmaradó ⅔ csésze (135 g) cukrot, és kézi habverővel összedolgozzuk. Lassan öntsük a
prosecco-ba és keverjük össze. Hagyjuk 5 percig hűlni, hogy kissé lehűljön. Félretesz, mellőzzük.
Kívülről és befelé haladva rendezzük a szeletelt őszibarackot kör alakban úgy, hogy az ívelt oldalak kifelé nézzenek. Kezdjük a nagyobb szeletekkel, kissé átfedéssel, és folytassuk, amíg az egész felület meg nem töltődik.
A
fehérboros zselatin felét az őszibarackra tesszük. Óvatosan tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk állni 30 percig. Utána öntsük a maradék prosecco-zselatint az őszibarackra az edény pereméig. Hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül, vagy egy éjszakán át.