Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Puncsos mignon - Valentin napra hozzávalók:
A piskóta:
4 darab tojás 80 dkg cukor 2 tk vaníliás cukor 80 dkg liszt 1/4 tk sütőporA krém:
1 db puncsos pudingpor( főzős ) 100 dkg cukor 300 ml tej 100 g vajA bevonat:
kész puncsos bevonó; felolvasztva( fondant )
Puncsos mignon - Valentin napra elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojás fehérjét a cukor felével és a van. cukorral kemény habbá verjük fel.A tojás sárgáját is habosítjuk a cukor másik felével.A sárgájához keverünk egy kis fehérjét. Ezután mehet bele az összes sárgája, óvatosan forgassuk össze. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.Előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokra. Ebben sütjük meg a mignon piskótáját kb. 15 percig.( aranybarnára )Miután megsült hagyjuk kihűlni. Utána szív kiszúróval szaggatunk ki belőle.
A krém:A puncs pudingot a pudinghoz tartozó leírás alapján megfőzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Habosítsuk a vajat és ezt adagoljuk folyamatos kevergetés mellett a szobahőmérsékletűre hült puncs pudinghoz.
Egy mignon elkészítéséhez két szív piskóta kell. Egyet megkenünk krémmel erre mehet rá a második piskóta.Ami krém kijön az oldalán azt kenjük el. Mehet egy órára a hűtőbe pihenni.
A fondánt melegítsük fel, de ne legyen túl folyós.
Egy villát szúrjuk a mignon aljába, majd gyorsan mártsuk bele a fondantba, hogy az aljáig befedje, majd tegyük rácsra, hogy lecsöpögjön. Hagyjuk megdermedni...
Megjegyzés: 12 db mignon elkészítéséhez...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés