További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Karamellás hatlapos Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) - További hatlapos receptek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Karamellás hatlapos


Karamellás hatlapos
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Karamellás hatlapos hozzávalók:

60 dkg liszt
10 dkg zsír
3 evőkanál porcukor
1 csomag szalalkáli
150 ml tej
1 nagy tojás
175 g tejföl
csipet
A krémhez: 40 dkg g kristálycukor
1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
1 tojás
1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
2 púpozott evőkanál liszt
100 g szoba hőmérsékletű vaj

Karamellás hatlapos elkészítése:

Egy tálban elkeverjük a pudingport , lisztel, tojással, 5 dl tejjel.Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. A maradék tejet langyosítsuk meg.A cukrot tegyük egy nagy edénybe. Hagyjuk hagy olvadjon meg, majd addig melegítjük, amíg szép aranyszínű nem lesz. Mehet a langyos tej hozzá óvatosan, apránként öntsük hozzá, folyamatosan kevergetve. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad. Ezután hozzáöntjük a pudingporos keveréket és addig főzzük míg sűrű nem lesz.Melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarjuk. Hűvös helyre tesszük pihenni. A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben. A zsírt kissé elkeverjük a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel javíthatjuk. 6 részre osztjuk és letakarjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk és laponként kb. 10 percig sütjük. A tésztának világos kell, hogy maradjon! A krémet 5 részre osztva megkenjük a lapokat, sorban egymásra téve őket.Letakarjuk pl. konyharuhával és betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben megpuhul a tészta is. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. ( Karamellaöntet is meglocsolhatjuk )



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Karamellás hatlapos ):0 db

Recept videók

Húsvéti kelt tésztás, 3 fonatos kalács Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Karamellás hatlapos recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Karamellás hatlapos recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu