Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Cseresznyés Clafoutis ( tejespite ) hozzávalók:
15 cseresznye ⅔ csészébe lisztet( 85 g )
½ csésze cukor( 100 g ) ¼ teáskanál só 2 nagy tojás 1 csésze alacsony zsírtartalmú tejszín( 240 ml ) 1 teáskanál vanília kivonat 2 evőkanál sózott vaj 1 evőkanál porcukor
Cseresznyés Clafoutis ( tejespite ) elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Magozzuk ki a cseresznyét.
Közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az alacsony zsírtartalmú tejszínt és a vaníliát, a habverővel csomómentesre keverjük el.Olvasszuk fel a vajat egy (20 cm) öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Miután a vaj megolvadt, vegyük le a serpenyőt a tűzről.Tegyük egyenletesen a cseresznye szemeket a serpenyőbe. Öntsük a tésztát a cseresznyére.Süssük 40-45 percig, amíg a clafoutis ( tejespite )aranybarna és tapintásra szilárd nem lesz.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép Cseresznyés Clafoutis ( tejespite )-hez:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés