Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Liszt nélküli csokoládés süti( keksz ) hozzávalók:
1 adag főző spray 1 csésze finoman apróra vágott édes keserű csokoládé 3 tojásfehérje szobahőmérsékleten 2 csésze porcukor osztva
½ csésze cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál kukoricakeményítő ¼ teáskanál só ½ csésze apróra vágott étcsokoládé ¼ teáskanál durva tengeri só
Liszt nélküli csokoládés süti( keksz ) elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre. Permetezzünk be 2 sütőlapot főző sprayvel.
Vízgőz felett olvasszuk fel az édes keserű csokoládét, gyakran keverve, és az oldalát gumi-spatulával lekaparva. Levesszük a tűzről ,hogy kissé hűljön.
Verjük fel a tojásfehérjét egy nagy tálba elektromos keverővel, amíg lágy csúcsok képződnek; fokozatosan keverjük bele 1 csésze porcukrot.
Keverjük össze egy tálban egy fél csésze porcukort, kakaóport, kukoricakeményítőt és sót. Tegyük a porcukor-keveréket tojásfehérje keverékbe alacsony sebességgel keverjük, amíg lágy habcsókok nem képződnek. Keverjük hozzá a lehűtött olvasztott édeskeserű csokoládét és a étcsokoládét, amíg a tészta nem lesz merev.
Helyezzünk egy tálba a maradék 1/2 csésze porcukrot. Az 1 lekerekített evőkanál tésztát gömbölyítsük és gördítsük be a porcukorba, minden oldalát bőven bevonva. Ismételjük meg a maradék tésztával és cukorral. Helyezzük a sütiket kellő távolságra a sütőlapokra, és szórjuk meg durva sóval mindegyiket.
Megjegyzés: Liszt nélküli csokoládés süti eredeti receptje és képe:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés