Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
20 perces reggeli kolbász- és tojásburger hozzávalók:
1 evőkanál majonéz 1/2 teáskanál Sriracha( chiliszósz )
1/2 teáskanál tiszta juharszirup 1 szezámmagos hamburger zsemle 1 saláta levél 1 paradicsom szelet 3-4 vékony karika lilahagyma 10-15 dkg kolbász 1 teáskanál növényi olaj
1 szelet cheddar 1 nagy tojás só frissen őrölt fekete bors
20 perces reggeli kolbász- és tojásburger elkészítése:
Keverjük össze a majonézt, a Srirachát és a juharszirupot egy kis tálban. A zsemle mindkét felére kenjünk belőle. Halmozzuk a salátát, a paradicsomot és a hagymát az alsó zsemlére.
A kolbászt összenyomjuk egy kolbász gömbé...majd készítsünk belőle egy vékony kolbász pogácsát...
Melegítsük fel az olajat... A pogácsát süssük, amíg mindkét oldalán meg nem pirul és át nem sül, oldalanként körülbelül 3 percig. Fektessük a Cheddart a pogácsára, fedjük le a serpenyőt és főzzük, amíg a Cheddar megolvad rajta, kb. 30 másodpercig. Vegyük ki, és helyezzük a pogácsát az alsó zsemlére.
A tojást feltörjük a serpenyőbe, meghintjük némi sóval és borssal, és addig főzzük, amíg a tojásfehérje meg nem sül és ropog az alján és a szélein, és a sárgája még mindig folyós( kb. 2-3 percig sütjük) . Tegyük a tojást a kolbászos pogácsa tetejére, erre mehet a zsemle tetejére. Egyél azonnal...:)
Megjegyzés: 20 perces reggeli kolbász- és tojásburger eredeti receptje és képe:foodnetwork
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés