Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Füstölt kolbászos és mozzarellás gnocchi hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj 1 hagyma apróra vágva 2 fokhagymagerezd zúzva 120g chorizo ( füstölt kolbász ) kockára vágva 2 x 400 g doboz apróra vágott paradicsom 1 teáskanál porcukor
600g friss gnocchi 125g mozzarella golyó darabokra vágva kis csokor bazsalikom zöld saláta a tálaláshoz
Füstölt kolbászos és mozzarellás gnocchi elkészítése:
Melegítsük fel az olajat közepes serpenyőben közepes lángon. A hagymát és a fokhagymát 8-10 percig puhára sütjük. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt, és még 5 percig sütjük. Mehet bele a paradicsom és a cukor, majd fűszerezzük. Pároljuk meg, majd adjuk hozzá a gnocchit és főzzük 8 percig, gyakran kevergetve, amíg puha nem lesz.
Keverjük át a mozzarella ¾ részét és a bazsalikom nagy részét a gnocchin. Tegyük egy tepsibe. Tetejére tesszük a maradék mozzarellát, majd grillezzük 3 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranyszínű nem lesz. Fűszerezzük, megszórjuk a maradék bazsalikommal és zöld salátával tálaljuk.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Füstölt kolbászos és mozzarellás gnocchinak:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés