Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Ünnepi mazsolás diós sütemény hozzávalók:
1 1/4 csésze liszt 1/3 csésze cukor 1/2 csésze vaj
1 csésze apróra vágott mazsola 1/2 csésze málna vagy szilvalekvár 2 tojás 3/4 csésze barna cukor 1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál sütőpor 1/4 teáskanál só 1 csésze apróra vágott dió 1 teáskanál reszelt narancshéj 1 teáskanál vaníliás
porcukor
Ünnepi mazsolás diós sütemény elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kenjünk meg egy 20cm-es négyzet alakú serpenyőt.
Az omlós tészta elkészítéséhez: keverjünk össze 1 1/4 csésze lisztet, 1/3 csésze kristálycukrot és 1/2 csésze vajat.
Keverjük el a morzsákat( tehát csomómentes legyen ).Utána tegyük az előkészített serpenyőbe.
Süssük kb. 25 percig, vagy amíg enyhén meg nem pirul.
Közben keverjük össze a mazsolát és a lekvárt. Omlós tésztára kenjük rá.
A tojásokat felverjük barna cukorral, 1/4 csésze liszttel, sütőporral és sóval.
Keverjük hozzá a diót, a narancshéjat és a vaníliát.
Öntsünk a keveréket a tetejére. Tegyük vissza a serpenyőt a sütőbe.
Süssünk további 35–40 percet, amíg a teteje meg nem pirul ...
Hagyjuk kihűlni a serpenyőben.
Tálaláskor szitáljunk porcukrot a tetejére...
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Ünnepi mazsolás diós süteményhez:northpole
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés