Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Baileys és Nutellás tiramisu hozzávalók:
120 ml eszpresszó kávé 1/3 csésze Bailey's ír krém 2/3 csésze forrásban lévő víz 2 x 250 g mascarpone 1/2 csésze Nutella 2 csésze 35% tejszín 24 babapiskóta kakaópor a tálaláshoz
Nutellás rész
200g étcsokoládé apróra vágva 1/3 csésze 35% tejszín 1/2 x 110 g csomag mogyoró durván apróra vágva 1 evőkanál Nutella 1 evőkanál Bailey's Irish Cream
Baileys és Nutellás tiramisu elkészítése:
Keverjük össze a kávét, az ír krémet és a forró vizet egy hőálló edényben. Hagyjuk lehűlni.
Nutella karamell:: Helyezzük a csokoládét és a tejszínt egy mikrohullámú sütőbe. Mikrózzuk maxon kb. 1 percig, amíg megolvad és sima nem lesz. Mehet bele 2 evőkanál mogyoró. Keverjük össze a Nutellát, az ír krémet és a maradék mogyorót csokoládé keverékbe. Félretesz, mellőz.
Elektromos keverővel felverjük a mascarponét és a Nutellát, amíg csak sima lesz. Adjunk hozzá tejszínt. Addig verjük, amíg kemény nem lesz (ne verjük túl).
Mártsuk bele a babapiskótákat a kávés keverékbe. Az edény aljába helyezzük el a kávés babapiskótákat. Mehet rá a mascarponés keveréket. Erre mehet a nutellás keverék.Ezt a megismételjük. A tetejére mascarponés réteg legyen.Hűtőszekrényben marad egy éjszakán át.Tálaláskor kakaóporral meghintjük...esetleg mogyorót szórhatunk a tetejére még.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Baileys és Nutellás tiramisuhoz:taste
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés