Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Japán sajttorta hozzávalók:
4 darab tojás 250 g krémsajtot (Philodelphia) 400 g cukrozott sűrített tej porcukor a tálaláshoz
Japán sajttorta elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat sárgájára, és fehérjére. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét. A tojássárgájához adjuk hozzá a 250 gramm krémsajtot. Habverővel keverjük össze. Ezután hozzáöntjük a sűrített tejet. Ezt is habverővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Elkeverjük. Kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A 20 cm átmérőjű tortaforma alján alufóliába betekerjük. Beleöntjük a tésztát. Tepsibe tesszük a tortaformát, és a tepsibe vizet öntünk. Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni kb. 30 percig nyitott sütőajtóval. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Japán sajttortához:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés