Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kekszes kávés sütemény hozzávalók:
350 g keksz 80 g olvasztott vaj 1 csésze (200 ml) tej
3 evőkanál (30 g) kávé 250 g tejszín (33%) 250 g mascarpone
80 g porcukor
Kekszes kávés sütemény elkészítése:
A kekszet ledaráljuk.
Egy tálba öntjük az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a 200 ml tejet, 30 g kávét.Jól összekeverjük. Ezt beleöntjük a darált kekszbe. Ezt is jól összekeverjük. Egy üres tálba öntünk kb. 30%-os tejszínt. Felverjük kemény habbá. Egy másik üres tálban a mascarponét, porcukorral habverővel kb. 10-15 másodpercig verjük. Hozzáadjuk a tejszínhabot és habverővel összeforgatjuk.
Kekszes masszát egy sütőpapíron kinyújtjuk sodrófával. Levágjuk a széleket, hogy szép egyenes legyen. A levágott széleket középre tesszük, és egy kicsit ellapítjuk. Erre rákenjük a krémes masszát. A sütőpapír segítségével feltekerjük. Kb. 1 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben. Egyéni díszítéssel feldíszítjük.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Kekszes kávés süteményhez:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés