További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Francia lecsó ( ratatouille ) Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Zöldséges ételek - További lecsó receptek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Francia lecsó ( ratatouille )


Francia lecsó ( ratatouille )
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Francia lecsó ( ratatouille ) hozzávalók:

2 nagy padlizsán
4 kis cukkini
2 piros vagy sárga paprika
4 nagy érett paradicsom
5 evőkanál olívaolaj
kis csokor bazsalikom
1 közepes hagyma- meghámozva és vékonyra szeletelve
3 fokhagymagerezd- meghámozva és összezúzva
1 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál cukor

Francia lecsó ( ratatouille ) elkészítése:

2 nagy padlizsánt vágjunk félbe hosszában. Helyezzük őket a deszkára , vágott oldalával lefelé, szeleteljük ismét hosszában félbe , majd keresztbe vágjuk 1,5 cm-es darabokra. Vágjuk le a 4 kis cukkini végét, majd keresztbe vágjuk 1,5 cm-es szeletekre. Hámozzuk meg 2 piros vagy sárga paprikát a szárától az aljáig. Tartsuk függőlegesen, vágjuk körül a szárat, majd vágjuk 3 darabra. Vágjuk le minden róla, majd aprítsuk fel harapásméretű darabokra. Vágjunk egy kis keresztet mind a 4 nagy érett paradicsom tövére, majd rakjuk őket egy hőálló tálba. Öntsünk forrásban lévő vizet rá, hagyjuk 20 másodpercig, majd távolítsuk el. Öntsük le a vizet, a paradicsomokara öntsük hideg vizet és fedjük le. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a bőrt róla. Negyedeljük fel a paradicsomokat, kanállal kaparjuk ki a magokat, majd durván vágjuk le a húsát. Egy serpenyőt melegítsünk, és amikor forró, öntsünk bele 2 evőkanál olívaolajat. Barnítsuk a padlizsánokat 5 percig mindkét oldalon, amíg a darabok megpuhulnak. Tegyük félre őket. Sütjük a cukkinit egy másik evőkanál olajban 5 percig, amíg mindkét oldalán aranyszínű nem lesz. Ismételjük meg a paprikával. Ebben a szakaszban ne süssük túl a zöldségeket. Tépjük le a leveleket a bazsalikomcsomóról, és tegye félre. Főzzünk 1 vékonyra szeletelt közepes hagymát a serpenyőben 5 percig. Adjunk hozzá 3 zúzott fokhagymagerezdet, és további percig pirítsuk. Keverjünk hozzá 1 evőkanál vörösborecetet és 1 ek. cukrot, majd öntsük bele a paradicsomot és a bazsalikom felét. Tegyük vissza a zöldségeket a serpenyőbe egy kis sóval és borssal, és főzzük 5 percig. Tálaljuk bazsalikommal.

Megjegyzés:
Francia lecsó ( ratatouille ) eredeti recep és kép:bbcgoodfood



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Francia lecsó ( ratatouille ) ):0 db

Recept videók

Reggeli pizza:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Francia lecsó ( ratatouille ) recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Francia lecsó ( ratatouille ) recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu