Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága
Csokoládé zabpálcák ( tejmentes ) hozzávalók:
1 csésze / 240 ml tejmentes tej(növényi tej) - felosztva
1 csésze / 170 gramm tejmentes csokoládé chips( étcsoki )
2 csésze / 250 gramm liszt - tönköly; zab liszt
1 csésze / 120 gramm zabpehely vagy régimódi zab (szükség esetén gluténmentes)
1 csésze / 200 gramm cukor
½ teáskanál finom só
1.5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
½ csésze / 108 gramm olvasztott kókuszolaj vagy vegán vaj
Csokoládé zabpálcák ( tejmentes ) elkészítése:
Melegítünk ½ csésze / 120 ml tejet a serpenyőben a tűzhelyen vagy a mikrohullámú sütőben, amíg forró nem lesz, de nem forr. Vegyük le a tűzről.
Tegyük a csokoládét egy közepes tálba, és öntsünk rá a forró tejet. Keverjük össze, hogy megolvadjon a csokoládé, és sűrű, sima csokoládészószt készítsünk. Félretesz, mellőz.
Zsírozzunk és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, és előmelegítsük a sütőt 175°C-ra.
Egy nagy tálba adjuk a lisztet, a zabot, a cukrot, a sót és a sütőport. Keverjük össze őket.
Adjuk hozzá a vaníliát és az olvasztott kókuszolajat a zabkeverékhez, és keverjük össze.
Fokozatosan adjunk hozzá annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. A szükséges mennyiség változni fog, de valószínűleg körülbelül 5 vagy 6 evőkanál lesz. Folyamatosan keverjük, miközben hozzáadjuk, és amikor összenyomjuk a kezében, és együtt marad egy csomóban, hagyjuk abba.
A tepsi aljába simítsuk ki a masszát. Öntsük rá a csokoládékeveréket, és finoman rázzuk meg a serpenyőt a kiegyenlítés érdekében.
A maradék tésztát egyenletesen morzsoljuk át a csokoládé réteg tetején.
30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni a serpenyőben.
Ha szobahőmérsékleten van, óvatosan vegyük ki a tepsiből, és éles késsel szeleteljük fel.
Ezeket a legjobb hűtőszekrényben tárolni, és akár 7 napig is jól eltarthatók. 2 hónapig is fagyasztható.
Csokoládé zabpálcák ( tejmentes ) eredeti receptje és képe: