Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Virslis burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya 700 gramm virsli vagy debreceni 1 darab vöröshagyma olaj 340 g paradicsomszósz 100 ml vizet 0.5 tk. só 0.5 tk. bors 0.5 tk. petrezselyem 2 evőkanál keményítő 100 ml tej
1 tojás só és bors ízlés szerint 200 g lapkasajt 1 teáskanál oregánó
Virslis burgonya elkészítése:
Hámozzuk meg a burgonyát, és daraboljuk fel. Enyhén sós vízben forraljuk fel. A virsliket karikázzuk fel és főzzük kb. 5 percig.
Apróra vágjuk fel a vöröshagymát, és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a a felkarikázott virslit, és süssük kb. 5 percig. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomszószt, 100 ml vizet, sót, borsot, petrezselymet. Főzzük ezt így kb. 5 percig.
A főtt burgonyáról öntsük le a vizet, mehet hozzá a keményítő, 100 ml tej. Krumplitörővel törjük össze. Hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot. Jól összekeverjük.
Egy tepsi aljába öntjük a virslis alapunkat,erre tesszük rá a burgonyát szépen elsimítva rajta. A lapkasajt megy a tetejére, plussz oregánó. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig kb. 200 fokon. A tetejét megszórhatjuk még egy kis oregánóval.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Virslis burgonyához:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés