A birsalmákat alaposan megmossuk. Héjával, magházasan negyedeljük fel a birsalmákat. Egy lábasba téve annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Közepes lángon puhára főzzük meg. Ezután leszűrjük és paradicsompasszírozóval átpasszírozzuk. Így a birsalma héja és a magház sem kerül bele.
Az így kapott birsalmapüréhez azonnal keverjük bele a citromlevet. ( nem fog oxidálódni )Utána visszatesszük a tűzre. Mehet hozzá a cukor és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük míg be nem sűrűsödik. Utána hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Készítsük elő azt a formát amibe szeretnénk önteni a pépet. Béleljük ki frissen tartó fóliával. A forma aljára tegyünk a tördelt dióból és erre mehet rá a birasalmapép.( de akár birspépbe is keverhetjük )Ha szeretnénk, hogy gyorsan dermedjen, érdemes minél laposabb formákat választani.A sajtot száraz hűvös helyen tároljuk. Hagyjuk szilárdulni legalább 2-3 napon át. Utána mindig arra fordítsuk amelyik oldalt szeretnénk, hogy száradjon. Hagyjuk szikkadni legalább 1 hétig (de nem árt, ha tovább is így marad), időről időre forgassuk meg, hogy egyenletesen száradjon.A lényeg, hogy teljesen ki kell szárítani, mert könnyen romlásnak indulhat amennyiben sok nedvesség marad benne.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés