Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sült birsalma madeirával hozzávalók:
2 nagy birs meghámozva és felszeletelve
100 g cukor 1 vaníliarúd 1 narancs ½ citrom leve
300 ml madeira(likörbor) 350 ml tejszín 150 ml görög joghurt marék pirított mogyoró
Sült birsalma madeirával elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180C/160C hőmérsékletre.A birsalmát egy kivajazott tepsibe vagy serpenyőbe rendezzük és szórjuk meg a cukorral és a vaníliamaggal, a hüvelyt is beledobjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlevet, majd felöntjük a madeirával és 100 ml vízzel. Fedjük le alufóliával, és süssük kb. 25-30 percig, amíg a birs rózsaszínű és nagyon puha nem lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd a birsalma felét pürésítsük, a másik felét pedig apróra vágjuk. Keverjük össze a pürét és a finomra vágott birsalmát. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a görög joghurtba és egy kevés szirupba. A birsalma keverékkel és a sziruppal poharakba rétegezzük. A tetejére szórjuk a mogyorót, és tálaljuk.
Megjegyzés: A madeira borral és krémes görög joghurttal megtűzdelt birsalmát rétegezve remek őszi desszert lesz. A tetejére pirított mogyorót teszünk, hogy még ropogós legyen
Az eredeti receptje és képe a Sült birsalma madeirával:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés