Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Olasz karácsonyi süti hozzávalók:
1 csésze puha vaj 2 csésze cukor 3 nagy tojás szobahőmérsékletű
1 doboz ricottasajt 2 teáskanál vanília kivonat 4 csésze liszt 1 teáskanál só 1 teáskanál szódabikarbóna
glazúr:
1/4 csésze puha vaj 3-4 csésze porcukor 1/2 teáskanál vanília kivonat 3-4 evőkanál tej színes tortadara
Olasz karácsonyi süti elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb 175 C°-ra. Egy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot 5-7 perc alatt, amíg könnyű és habos nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden hozzáadás után jól felverjük. Belekeverjük a ricottát és a vaníliát. Keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát; fokozatosan hozzáadjuk a tejszínes keverékhez.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kis gombócokat. 12-15 percig sütjük, vagy amíg enyhén megpirul. Rácsra szedjük kihűlni.
Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a porcukrot, a vaníliát és annyi tejet, hogy kenhető állagot kapjunk. A kihűlt sütiket megkenjük és azonnal tortadarával díszítjük. Hűtőszekrényben tárolandó.
Megjegyzés: Olasz karácsonyi süti eredeti receptje és képe:tasteofhome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés