Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Nagymama tojáslikőrje hozzávalók:
8 csésze tej 6 nagy tojás 1 csésze plusz 2 evőkanál cukor 1/2 csésze rum 1/2 csésze brandy 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió 3 csésze kemény habtejszín fahéjrúd és őrölt szerecsendió ( opcionális )
Nagymama tojáslikőrje elkészítése:
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 4 csésze tejet, amíg buborékok képződnek az edény falai körül. Közben egy nagy tálban habosra keverjük a tojást és az 1 csésze cukrot. Lassan keverjük hozzá a forró tejet; majd mehet vissza az egész a serpenyőbe. Közepes-alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, kb. 6-8 percig, állandó keverés mellett (nem hagyjuk felforrni). Azonnal áttesszük egy nagy tálba.
Hozzákeverjük a rumot, a pálinkát, a szerecsendiót és a maradék tejet. Hűtőbe tesszük, lefedve, néhány órára, vagy amíg kihűl.
Egy nagy tálban felverjük a tejszínt, amíg sűrűsödni kezd. Adjuk hozzá a maradék cukrot; addig verjük, amíg lágy csúcsok képződnek. Keverjük a tojásos keverékhez. (A keverék szétválhat; tálalás előtt keverjük meg.) Kívánt esetben fahéj rudakkal és még szerecsendióval tálalhatjuk.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Nagymama tojáslikőrje recepthez:tasteofhome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés