Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Étcsokoládés zabpehely torta hozzávalók:
170 g kiváló minőségű étcsokoládé 375 ml kókusztej; zsír 2¾ csésze (220 g) zabpehely
Étcsokoládés zabpehely torta elkészítése:
Egy 18 cm -es kerek tepsit kikenünk vajjal, és kibéleljük sütőpapírral. Kenjük meg a pergament is. Félretesszük.
A csokoládét felaprítjuk és egy hőálló tálban felolvasztjuk.
Forraljuk fel a kókusztejet egy kis serpenyőben, és öntsük rá a csokoládéra. Hagyjuk állni 2 percig, majd keverjük addig, amíg fel nem olvad és sima nem lesz.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, és simára keverjük.
Öntsük a tésztát egy formába. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd legalább 4 órán át hűtsük, amíg megszilárdulnak.
Friss gyümölccsel tálaljuk.
Megjegyzés: • Ez a sütemény nem olyan édes, mert a csokoládén kívül semmilyen cukrot nem használunk. Ha a kissé édesebb süteményt részesítjük előnyben, adjunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy más édesítőszert a kókusztej főzése közben.
• Hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tároljuk.
Étcsokoládés zabpehely torta eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés