További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Pásztor pite Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Egytálételek - További pásztor receptek * Még több:Egyszerű receptek

Pásztor pite


Pásztor pite
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Pásztor pite hozzávalók:

kb. 90dkg burgonya meghámozva és negyedelve
1/2 csésze tej
1/4 csésze vaj

bors
Hús Töltelék
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy hagyma felkockázva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
2 nagy sárgarépa meghámozva és felkockázva
2 zellerszár felkockázva
kb 60-70 dkg őrölt bárány vagy marhahús
1 teáskanál
1/4 teáskanál bors
1 csésze csirkehúsleves vagy ha darált marhahúst használunk akkor lehet marhahúsleves
1 1/2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál Worcestershire szósz
2 teáskanál friss rozmaring apróra vágva
1 teáskanál friss kakukkfű apróra vágva
1 csésze fagyasztott bor

Pásztor pite elkészítése:

A burgonyát egy fazékba tesszük a tűzhelyre, és felöntjük hideg vízzel. Vegyük magasra a hőt, és forraljuk fel. 13-15 percig főzzük, vagy amíg villával megszúrjuk a burgonya megpuhul. A burgonyát szűrőedényben leszűrjük, majd visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre pépesítjük. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy nagy sütőben használható serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk egy percig. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a kockára vágott zellert és a bárányhúst. 8-10 percig sütjük, vagy amíg a hús megpirul. A spatulával sütés közben törje szét a húst. A serpenyőből lecsepegtetjük a zsírt, majd hozzáadjuk a húslevest, a paradicsompürét, a Worcestershire szószt, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Körülbelül 5 percig pároljuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Adjuk hozzá a fagyasztott borsót és keverjük össze. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és használjuk a spatula hátulját, hogy a húskeveréket egy rétegre simítsuk. Dobjuk a burgonyapürét a hús tetejére, és egy kanál vagy spatula segítségével terítse el a széléig. Ha szükséges, kanállal vagy villával textúrát készíthet a burgonyafeltétben. Süssük a juhásztortát enyhén aranybarnára, körülbelül 25-30 perc alatt. A tetejét is süthetjük 1-2 percig.

Megjegyzés:
Az eredeti recept és kép a Pásztor pitéhez:downshiftology



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Pásztor pite ):0 db

Recept videók

Gyors sütögetès, vacsora..:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Pásztor pite recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Pásztor pite recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu