További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) - További dió receptek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával


Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával hozzávalók:

300 g érett banán
1/2 csésze (125 ml) juharszirup
8 tojás (szobahőmérsékleten); enyhén felverve
2 tk vaníliarúd paszta
1/2 csésze (110 g) porcukor
900 ml tiszta (híg) tejszín
250 g dulce de leche (tejkaramella)
180 g fehér csokoládé apróra vágva 100 g sült makadámia dió durvára vágva

Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával elkészítése:

A sütőt 140°C-ra előmelegítjük. Tegyük a banánt és a juharszirupot egy turmixgépbe, és keverjük addig, amíg sima püré nem lesz. Szűrjük át szitán egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Helyezzük a tejszínt egy nagy serpenyőbe közepes lángon, és forraljuk fel. Fokozatosan öntsük a forró tejszínt a tojásos keverékre, közben folyamatosan, de óvatosan keverjük, amíg összeáll. Egy 1,8 literes tepsi alját megkenjük a dulce de leche-vel, és rákenjük a tojásos keveréket. Helyezzük az edényt egy nagy, mély serpenyőbe, és öntsünk hozzá annyi forrásban lévő vizet, hogy az edény oldalának feléig érjen. Süssük 1 óra 40 percig, vagy amíg a szélek meg nem kötődnek, enyhén lötyögve a közepén (a közepe elég hullámosnak tűnhet, de a puding hűlésével tovább dermed). Óvatosan vegyük ki a vízfürdőből, és tegyük rácsra, amíg teljesen kihűl. Hűtőbe tesszük 3 órára, vagy amíg kihűl és megdermed. Közben a sütő hőmérsékletét 180°C-ra emeljük. Egy nagy tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibéleljük. Ahhoz, hogy a csokoládé összeálljon, szórjunk csokoládét az előkészített lábosba, és félig kevergetve süssük 10-12 perc alatt világos aranybarnára. 5 percig állni hagyjuk hűlni, majd morzsoljuk apróra a csokoládét, és keverjük össze a makadámiával. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg...

Megjegyzés:
Az eredeti kép és recept a krémpuding fehér csokis morzsával:delicious



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával ):0 db

Recept videók

Kèszül a sertèspörkölt...:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Banoffee krémpuding fehér csokis morzsával recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu