A sütőt 140°C-ra előmelegítjük. Tegyük a banánt és a juharszirupot egy turmixgépbe, és keverjük addig, amíg sima püré nem lesz. Szűrjük át szitán egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Helyezzük a tejszínt egy nagy serpenyőbe közepes lángon, és forraljuk fel. Fokozatosan öntsük a forró tejszínt a tojásos keverékre, közben folyamatosan, de óvatosan keverjük, amíg összeáll.
Egy 1,8 literes tepsi alját megkenjük a
dulce de leche-vel, és rákenjük a tojásos keveréket. Helyezzük az edényt egy nagy, mély serpenyőbe, és öntsünk hozzá annyi forrásban lévő vizet, hogy az edény oldalának feléig érjen. Süssük 1 óra 40 percig, vagy amíg a szélek meg nem kötődnek, enyhén lötyögve a közepén (a közepe elég hullámosnak tűnhet, de a puding hűlésével tovább dermed). Óvatosan vegyük ki a vízfürdőből, és tegyük rácsra, amíg teljesen kihűl. Hűtőbe tesszük 3 órára, vagy amíg kihűl és megdermed.
Közben a sütő hőmérsékletét 180°C-ra emeljük. Egy nagy tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibéleljük.
Ahhoz, hogy a csokoládé összeálljon, szórjunk csokoládét az előkészített lábosba, és félig kevergetve süssük 10-12 perc alatt világos aranybarnára. 5 percig állni hagyjuk hűlni, majd morzsoljuk apróra a csokoládét, és keverjük össze a makadámiával. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg...