Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Mini olívaolajos és mandula sütemények hozzávalók:
3/4 csésze extra szűz olívaolaj 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
3/4 csésze szeletelt mandula 3/4 csésze kristálycukor
1/2 csésze kristálycukor 1 1/2 csésze liszt 2 tk. sütőpor 1/2 tk. só
4 nagy tojás 2 tk. narancshéj 1/4 csésze narancslé
Mini olívaolajos és mandula sütemények elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra. Kenjünk be három 14 x 8 cm cipóformát olajjal; béleljük ki sütőpapírral, hagyjunk 5 cm túlnyúlást a hosszabbik oldalakon. Egy tálba dobjunk mandulát 1 evőkanál olajjal és 1/3 csésze cukorral.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Elektromos keverővel verjük fel a tojást és a maradék 3/4 csésze cukrot 4-5 perc alatt, amíg világos, bolyhos és több mint kétszeresére nem nő. A keverő magas fokozatán fokozatosan adjuk hozzá a maradék 3/4 csésze olajat.
Csökkentsük alacsonyra a mixert, és keverjük hozzá a narancshéjat és a levét. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, addig verjük, amíg el nem keveredik.
A tésztát az előkészített formákba terítjük. A tetejére szórjuk a mandula-cukros keveréket, és 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fokpiszkáló tiszta lesz. Hagyjuk hűlni a süteményeket 15 percig, majd a túlnyúlások segítségével tegyük rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Megjegyzés: Tároljuk a mandulás süteményt szobahőmérsékleten legfeljebb 3 napig.
Mini olívaolajos és mandula sütemények eredeti receptje és képe:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés