Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Áfonyás fehérje palacsinta hozzávalók:
Száraz összetevők:
1 csésze fehér teljes kiőrlésű liszt
½ csésze fehérjepor 1 teáskanál sütőpor csipet só 1 csésze áfonya (+ több a feltéthez) Nedves összetevők:
1 pépesített banán 2 nagy tojás 1 teáskanál vanília kivonat 1 csésze cukrozatlan mandulatej 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
Áfonyás fehérje palacsinta elkészítése:
Egy közepes tálban pépesítsünk 1 banánt. Ezután keverjük hozzá a tojást, a vaníliát és a mandulatejet.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a fehérjeport, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük össze.
Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a friss áfonyát, majd keverjük újra.
Permetezzünk be egy nagy, tapadásmentes serpenyőt kókuszolajos főzőpermettel, és melegítsük elő közepes lángon. Ha felforrósodott, öntsünk rá ⅓ csésze tésztát. Hagyjuk oldalanként körülbelül 2 percig sütni, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Ismételjük addig, amíg az összes tészta el nem fogy.
Tálaljuk 100% juharsziruppal, vagy mézzel és több friss áfonyával.
Megjegyzés: Attól függően, hogy milyen fehérjeport használunk, előfordulhat, hogy több mandulatejet kell hozzáadnia. kezdésként 1 csészével kezdjük, és evőkanállal adagoljuk.
Áfonyás fehérje palacsinta eredeti képe és receptje:fitfoodiefinds
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés