Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Szilvás kalács hozzávalók:
150 ml napraforgóolaj 50 g vaj 300 g cukor 6 szilva kimagozva és 8 szeletre vágva 284 ml író 1 tk vanília kivonat 4 tojás 325 g sütőporos liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
Szilvás kalács elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180C/160C lékkeverésen. Olajjal kikenjük egy mély, 20 cm-es rugós tortaforma alját. Keverjük össze a vajat 50 g cukorral, és kenjük a kibélelt forma aljára. A szilvakarikákat koncentrikus körökben a tetejére rendezzük.
Az írót, a vaníliát, az olajat, a maradék cukrot és a tojást egy nagy tálba öntjük, és villával vagy habverővel 1-2 percig verjük, hogy a tojásokat felverődjenek. Beleöntjük a lisztet és a szódabikarbónát, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Ezt óvatosan a szilva tetejére öntjük, majd 45 perc-1 órára a sütőbe tesszük, amíg egy nyárs tisztán ki nem jön. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, majd vegyük ki a formából, és fordítsuk egy deszkára vagy tálalótányérra.
Megjegyzés: Szilvás kalács eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés