Vajazzuk ki, egy 20 x 30 cm-es forma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral.
A tejszínt a vajjal és a vaníliával együtt egy lábasba öntjük, majd lassú tűzön felforraljuk . Forgassuk a serpenyőt, hogy a vaj felolvadjon, majd vegyük le a tűzről.
Egy külön serpenyőben olvasszuk fel a cukrot és az
aranyszirupot, időnként megkeverjük. Ha a cukorszemcsék feloldódtak, felforraljuk, és cukorhőmérővel mérve addig főzzük, amíg a hőmérséklet el nem éri a 155 fokot. Vegyük le a tűzről, és gyorsan forgassuk át a tejszínes keveréken. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük, amíg a keverék el nem éri a 127 fokot, közben folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon össze.
Öntsük a karamell a formába, megdöntve, hogy elérje a sarkokat. Hagyjuk 15 percig dermedni, majd szórjuk meg sóval. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten (lehetőleg egy éjszakán át). Egy nagyon éles, enyhén olajozott késsel négyzetekre vágjuk, majd mindegyiket egy négyzet alakú sütőpapírba csomagoljuk.