Forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a felaprított hagymát és fokhagymát, kicsit megsütjük. Ezután mehet hozzá a tonhal, petrezselyem. Kb. 2-3 percig sütjük. Közben mehet rá só, bors ízlés szerint. A már főtt rizsre ráöntjük és összekeverjük. Egy jénai tálba tesszük. Előtte a jénai alján megkenjük olajjal. Három tojást felverjük és hozzákeverjük a tejszínt, kicsi frissen őrölt borssal megkeverjük. Mehet rá a rizsre,egyenletesen elkenjük rajta. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, plusz egy kis morzsolt oregánót, és olíva olajat. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Rizses tonhalas egytálételhez:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés