Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Fahéjas fánk hozzávalók:
490 g (3 1/4 csésze) liszt 55 g (1/4 csésze) porcukor 3 tk szárított élesztő csipet só 250 ml (1 csésze) tej felmelegítve
100g olvasztott sótlan vaj 3 tojássárgája olaj sütéshez 215 g (1 csésze) porcukor 2 tk fahéj őrölt
Fahéjas fánk elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet , a cukrot , az élesztőt és a sót. Majd hozzáadjuk a tejet, vajat, és a tojást.Addig keverjük amíg a tészta el nem kezd összeállni – ragacsos lehet.
Jól lisztezett felületen simára gyúrjuk. Kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk. 1-1/2 órát kelesztjük, vagy amíg a tészta a duplájára nem nő.
Ezután gyúrjuk enyhén lisztezett felületen 2 percig, vagy amíg sima nem lesz. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát 2 percig pihentetjük.
Használjunk 8 cm-es körvágót a korongok kivágásához. 3,5 cm-es körvágóval vágja ki a középpontokat. Kibélelt tálcára helyezzük. 15 percre félretesszük, hogy kissé megkeljen.
Keverjük össze az cukrot és a fahéjat egy tálcán. Az olajat 180°C-ra melegítjük . 4-5 fánkot mindkét oldalát 40 másodpercig sütjük, vagy amíg aranybarnára nem pirul.
Tegyük át a fánkokat a cukros keverékbe, és ismételjük meg addig amíg mindenhol nem lesz cukros-fahéjas.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Fahéjas fánkhoz:taste
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés